steenkorven plaatsen

Je hebt vast weleens robuuste stalen korven gezien die gevuld zijn met gekleurde stenen, of het nu als erfafscheiding, muur of vrijstaand element in de tuin is. Schanskorven zijn enorm populair en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Ze zijn zeer veelzijdig in gebruik, worden gevuld met alleen natuurlijke materialen en geven je tuin direct een stoere uitstraling. Vraag je je af of deze opvallende verschijningen ook in jouw tuin passen? Lees dan verder!

Wat zijn schanskorven?

Schanskorven kunnen worden omschreven als natuurlijke eyecatchers die volledig te personaliseren zijn. Ze worden gemaakt van staal en zijn eigenlijk hekconstructies die bestaan uit gaaspanelen. Het zijn losstaande korven die samen een complete schutting of muur kunnen vormen. Schanskorven worden altijd gevuld met natuurlijk materiaal. Veelvoorkomende vullingen zijn kleurrijke sierstenen, maar ook hout, keien en zelfs planten kunnen worden gebruikt. Schanskorven bieden de perfecte balans tussen industriële en natuurlijke materialen en creëren zo een bijzonder mooie uitstraling.

Perfect als erfafscheiding

Ben je de standaard houten schutting inmiddels zat en zoek je een erfafscheiding die niet alleen opvalt maar ook nog eens ondoordringbaar is? Schanskorven lenen zich uitstekend voor gebruik als erfafscheiding. Ze zijn ontzettend stevig en geven je tuin direct een trendy uitstraling. Schanskorven worden standaard over steigerbuizen geplaatst en hebben dus een stevige fundering. Hiermee is de kans op omwaaien of scheefzakken van je trendy schutting nihil, in tegenstelling tot traditionele erfafscheidingen.

Vele toepassingen

Het leuke aan schanskorven? Je kunt er zoveel mee! Je bepaalt zelf in welke opstelling je ze plaatst in je tuin. De grootte heb je helemaal zelf in de hand. Daarom zie je schanskorven niet alleen schitteren als erfafscheiding, maar ook als losstaande muren en blokken midden in de tuin. Of wat dacht je van een schanskorf met een doorkijkje om aparte ruimtes in je tuin toch met elkaar te verbinden? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Duurzaam en onderhoudsarm

Naast hun ontwerpflexibiliteit hebben schanskorven nog een aantal voordelen waar menig tuineigenaar heel blij van wordt. Ze zijn namelijk onderhoudsarm. Waar een haag gesnoeid moet worden en hout geschilderd, is af en toe een kleine schoonmaakbeurt al voldoende om de uitstraling van jouw schanskorven in topconditie te houden. Je hebt er bijna geen omkijken naar, zeker wanneer je kiest voor steen als vulmateriaal. Steen wordt niet voor niets veel gekozen. Er zijn talloze soorten stenen die je als vulling voor de schanskorf kunt gebruiken. 

Stijlvol en praktisch

Schanskorven zijn niet alleen stijlvol, maar ook praktisch. Deze milieuvriendelijke korven zijn namelijk geluiddempend, zodat je minder last hebt van geluiden van buitenaf en vice versa. Het robuuste karakter zorgt ook voor voldoende wering tegen storm en wind en biedt maximale privacy. Schanskorven zijn ondoordringbaar en sluiten daarmee je tuin volledig af voor de ogen van buitenaf. Wie wil er nou niet genieten van een privé sfeertuin? 😉

Ontdek de veelzijdigheid van schanskorven

Ben je na het lezen van deze tekst enthousiast geworden over schanskorven? Onze vakkundig team of medewerkers vertellen je er graag meer over! Ontdek de veelzijdigheid van schanskorven en creëer een unieke en stoere uitstraling in je tuin.

Tags:

Comments are closed

Recent Comments

Geen reacties om te tonen.