Klassieke poorten blijven populair in Vlaanderen, ze zijn een meerwaarde voor uw woning. Wij ontwerpen en maken poorten in ons eigen atelier, dus alle afmetingen zijn mogelijk.

Welkom bij ons artikel over klassieke poorten. In dit artikel gaan we in op de kenmerken van klassieke poorten en waarom ze een waardevolle aanvulling kunnen zijn op uw huis of eigendom. We gaan ook in op de voordelen van klassieke poorten en de verschillende stijlen waaruit u kunt kiezen.

Waarom klassieke poorten?

Een klassieke poort kan niet alleen de uitstraling van uw huis of eigendom verbeteren, maar ook bijdragen aan de beveiliging en privacy. Een klassieke poort kan uw eigendom op een stijlvolle manier afschermen van de buitenwereld. Bovendien kan het hebben van een poort de waarde van uw huis of eigendom verhogen.

Verschillende stijlen

Er zijn verschillende stijlen van klassieke poorten waaruit u kunt kiezen, elk met zijn eigen kenmerken en voordelen. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de meest populaire stijlen:

De openslaande poort

De openslaande poort is een veelvoorkomende stijl van klassieke poorten. Het heeft twee deuren die naar buiten toe opengaan. Openslaande poorten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kunnen worden aangepast aan de stijl van uw huis of eigendom.

De schuifpoort

De schuifpoort is een andere veelvoorkomende stijl van klassieke poorten. Deze stijl is ideaal als u weinig ruimte heeft om een ​​poort te openen, omdat de poort horizontaal openglijdt in plaats van naar buiten toe te openen. Schuifpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kunnen worden aangepast aan uw behoeften.

De draaipoort

De draaipoort is een klassieke stijl van poorten die naar binnen of naar buiten kan openen. Deze stijl wordt vaak gebruikt bij grote eigendommen en landhuizen. Draaipoorten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kunnen worden aangepast aan uw behoeften.

Materialen

Klassieke poorten kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder hout, metaal en kunststof. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en voordelen.

Hout

Hout is een populair materiaal voor klassieke poorten vanwege de warme uitstraling en natuurlijke schoonheid. Houten poorten kunnen gemaakt worden van verschillende soorten hout en kunnen bewerkt worden met verschillende technieken om zo tot een unieke uitstraling te komen.

Soorten hout

Er zijn verschillende soorten hout waaruit u kunt kiezen voor uw klassieke poort. Hieronder volgen enkele populaire soorten:

 • Eikenhout: Eikenhout is een hardhout dat bekend staat om zijn duurzaamheid en stevigheid. Eikenhouten poorten hebben een natuurlijke uitstraling en kunnen bewerkt worden met verschillende technieken.
 • Grenenhout: Grenenhout is een zachthout dat veel wordt gebruikt voor klassieke poorten vanwege de betaalbaarheid en de natuurlijke uitstraling. Grenenhouten poorten kunnen bewerkt worden met verschillende technieken om zo tot een unieke uitstraling te komen.
 • Red Cedar: Red Cedar is een houtsoort met een natuurlijke weerstand tegen vocht en rot. Het heeft een warme uitstraling en kan bewerkt worden met verschillende technieken om zo tot een unieke uitstraling te komen.

Bewerkingstechnieken

Houten poorten kunnen bewerkt worden met verschillende technieken om zo tot een unieke uitstraling te komen. Hieronder volgen enkele populaire bewerkingstechnieken:

 • Beitsen: Met beitsen wordt er een kleurlaag aangebracht op het hout. Dit zorgt niet alleen voor een mooie uitstraling, maar beschermt het hout ook tegen weersinvloeden.
 • Schuren: Door het hout te schuren krijgt het een gladdere en egalere uitstraling.
 • Graveren: Door middel van graveren kunnen er unieke patronen en details aangebracht worden op het hout.

Onderhoud

Het is belangrijk om uw houten poort goed te onderhouden om de levensduur van de poort te verlengen. Hieronder volgen enkele tips voor het onderhoud van uw houten poort:

 • Reinig uw poort regelmatig met een mild reinigingsmiddel en water om vuil en stof te verwijderen.
 • Controleer regelmatig de scharnieren en het hang- en sluitwerk en smeer deze indien nodig.
 • Bescherm uw poort tegen vocht en weersinvloeden door deze te beitsen of te schilderen.
 • Laat uw poort regelmatig controleren door een professional om problemen vroegtijdig te kunnen opsporen en oplossen.

Als u geïnteresseerd bent in een klassieke poort van hout, dan kunt u bij ons een offerte op maat aanvragen. Wij bieden hoogwaardige poorten aan die voldoen aan uw wensen en eisen. Onze poorten zijn niet alleen stijlvol, maar ook duurzaam en veilig. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of voor het aanvragen van een offerte op maat.

Metaal

Metaal is een populaire keuze voor klassieke poorten vanwege de duurzaamheid en stevigheid. Metalen poorten kunnen gemaakt worden van verschillende soorten metalen, zoals ijzer en staal. De poorten kunnen bewerkt worden met verschillende technieken om zo tot een unieke uitstraling te komen.

IJzer

IJzer is een veelgebruikt materiaal voor klassieke poorten vanwege de stevigheid en duurzaamheid. IJzeren poorten hebben een robuuste uitstraling en kunnen worden bewerkt met verschillende ornamenten en details om zo een unieke uitstraling te creëren.

Bewerkingstechnieken

IJzeren poorten kunnen bewerkt worden met verschillende technieken om zo tot een unieke uitstraling te komen. Hieronder volgen enkele populaire bewerkingstechnieken:

 • Smeden: Hierbij wordt het ijzer verhit en vervolgens met een hamer in de gewenste vorm geslagen. Hierdoor ontstaan unieke vormen en patronen.
 • Lassen: Door middel van lassen kunnen verschillende onderdelen aan elkaar worden bevestigd en kan de poort de gewenste vorm krijgen.
 • Poedercoaten: Met poedercoating wordt een kleurlaag op de poort aangebracht. Dit zorgt voor een duurzame en krasbestendige afwerking.

Onderhoud

Het is belangrijk om uw ijzeren poort goed te onderhouden om roestvorming te voorkomen en de levensduur van de poort te verlengen. Hieronder volgen enkele tips voor het onderhoud van uw ijzeren poort:

 • Reinig uw poort regelmatig met een mild reinigingsmiddel en water om vuil en stof te verwijderen.
 • Controleer regelmatig de scharnieren en het hang- en sluitwerk en smeer deze indien nodig.
 • Verwijder roestvlekken onmiddellijk om verdere roestvorming te voorkomen.
 • Laat uw poort regelmatig controleren door een professional om problemen vroegtijdig te kunnen opsporen en oplossen.

Staal

Staal is een ander populair metaal voor klassieke poorten. Stalen poorten zijn duurzaam en vereisen weinig onderhoud. Staal kan ook worden bewerkt met verschillende technieken om zo tot een unieke uitstraling te komen. Stalen poorten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen worden aangepast aan uw behoeften.

Het is belangrijk om uw klassieke poort goed te onderhouden, ongeacht het materiaal. Hieronder volgen enkele tips voor het onderhoud van uw poort:

 • Reinig uw poort regelmatig met een mild reinigingsmiddel en water om vuil en stof te verwijderen.
 • Controleer regelmatig de scharnieren en het hang- en sluitwerk en smeer deze indien nodig.
 • Verwijder roestvlekken onmiddellijk om verdere roestvorming te voorkomen.
 • Laat uw poort regelmatig controleren door een professional om problemen vroegtijdig te kunnen opsporen en oplossen.

Offerte op maat

Als u geïnteresseerd bent in een klassieke poort van metaal, dan kunt u bij ons een offerte op maat aanvragen. Wij bieden hoogwaardige poorten aan die voldoen aan uw wensen en eisen. Onze poorten zijn niet alleen stijlvol, maar ook duurzaam en veilig. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of voor het aanvragen van een offerte op maat.

 

Klassieke poorten

Kunststof

Kunststof poorten zijn licht van gewicht en vereisen weinig onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen worden aangepast aan uw behoeften.

Voordelen van klassieke poorten

Naast het verbeteren van de uitstraling van uw huis of eigendom, bieden klassieke poorten nog andere voordelen:

Beveiliging

Een klassieke poort kan helpen uw eigendom te beveiligen tegen ongewenste bezoekers. Door een poort te installeren, kunt u voorkomen dat mensen gemakkelijk uw terrein betreden.

Privacy

Een poort kan ook bijdragen aan uw privacy. Het kan voorkomen dat mensen zomaar uw terrein betreden, waardoor u meer controle heeft over wie er bij u in de buurt komt.

Waardevermeerdering

Het hebben van een klassieke poort kan de waarde van uw huis of eigendom verhogen. Het kan een indrukwekkende toevoeging zijn die potentiële kopers kan aantrekken.

Conclusie

Klassieke poorten kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan uw huis of eigendom. Ze kunnen niet alleen de uitstraling verbeteren, maar ook bijdragen aan de beveiliging, privacy en waardevermeerdering. Er zijn verschillende stijlen en materialen waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van uw behoeften en voorkeuren.

Als u op zoek bent naar een kwalitatieve klassieke poort, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden hoogwaardige poorten aan die niet alleen stijlvol zijn, maar ook duurzaam en veilig. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over ons aanbod of voor een offerte op maat.

Contacteer ons voor meer info, een afspraak of prijsofferte. Bel Thienpont Poorten: 054/34 45 49 – Gsm : 0475/87 23 37 Mail: info@steenkorven-plaatsen.be